Dutch Courage Graffix
Illustratie en Ontwerp
nieuws portfolio shop contact pers condities Website in English
<< terug naar pers
Custom Jubileum Art

Louis van Steen

De deelnemers aan het evenement waarmee wij als club internationaal ons 30-jarig bestaan gevierd hebben konden het al in ontvangst nemen, het speciale herdenkingskado. Dit jaar in de vorm van een T-shirt met bedrukking en niet zo maar een bedrukking, maar Custom Art van de hand van Ger Peters.
Ger Peters is de man achter diverse cartoon achtige illustraties van Opel modellen die op het internet rondwaren, van A-Manta's, B-Manta's, A-Ascona's en natuurlijk Opel GT's. Zijn werk beperkt zich echter niet tot Opels of auto's in het algemeen, hoewel die wel een beetje aan de basis van zijn werk liggen - hij heeft namelijk wel een A-Manta en 3 B-Manta's gehad - maar omvat naast enkele andere europeanen veel Amerikaanse auto's die tot de verbeelding spreken. De 1932'er Ford V8 bijvoorbeeld waarmee Bonny en Clyde het Amerika van de jaren dertig onveilig maakten.
Het werk van Ger verdient het predicaat kunst, maar dat wordt nog wel eens verkeerd begrepen. Bij kunst denken de meeste mensen aan de traditionele kunst en daar passen de bizarre illustraties van hem niet in. Skeletten, oogballen, griezelfiguren, doodshoofden, militaria uit de WW1/WW2 al dan niet gecombineerd met voertuigen domineren zijn kunst, een soort kunst die in Amerika als zogenaamde lowbrow-art betiteld wordt. Een naam waarmee er een onderscheid wordt gemaakt met de zogenaamde 'highbrow-art', de traditionele kunst zoals die te vinden is in menig museum en galerie.
Tekenen heeft altijd al in Ger's bloed gezeten; als kleine jongen was hij al actief met potlood en papier. Vreemd genoeg was het het tijdschrift KIJK dat aan de basis lag van al zijn kennis en interesses, met horror- en gruwelverhalen zoals bijvoorbeeld over de koppensnellers die de hoofden van hun slachtoffers krompen. Goed voor de ontwikkeling en perfect als basis voor zijn werk. Werk wat in latere jaren beïnvloed werd door custom autobladen aangevuld met alles over customs uit Amerika, een land waar heel anders tegen zijn vorm van kunst wordt aangekeken. De lowbrow-art wordt in verband gebracht met surfen, skaten, tattoos, comics en natuurlijk customcars.
Jarenlang heeft Ger zijn kunst als vrijetijdsbesteding gedaan naast zijn werk, waarbij collega's, vrienden en bewonderaars hem bleven stimuleren om dit beroepsmatig te gaan doen. Een grote stap die Ger in 2006 genomen heeft. Kijk maar eens op zijn website: www.DutchCourageGraffix.com en laat zijn werk op je inwerken. Naast zijn eigen kunstwerken die Ger maakt en op zijn site te koop aanbied, doet hij ook werk in opdracht en ook dat is helemaal custom art!
Opel GT clubblad oktober 2007
Opel GT clubblad pagina
<< terug naar pers